У малий та середній бізнес України готові інвестувати 18 млн євро

Німецько-Український фонд (НУФ) готовий інвестувати 18 млн. євро у розвиток малого і середнього бізнесу України. Про це повідомляють у НБУ.

Таку заяву зробив директор департаменту фінансового контролінгу Національного банку України, який за сумісництвом виконує функції виконавчого директора Німецько-Українського фонду.

“Національний банк України підтримує урядову Стратегію розвитку МСБ-2020. Радий, що Міністерство та представники Європейського Союзу залучили НУФ до реалізації цієї стратегії в частині покращення доступу підприємств до фінансування. Капіталізація фонду цілком дозволяє йому стати ефективним національним інструментом з фінансування МСБ в Україні шляхом залучення зовнішніх кредитних ліній під низькі відсоткові ставки та фінансування банків-партнерів для кредитування цільових напрямків розвитку МСБ”,- зазначив директор департаменту фінансового контролінгу НБУ та виконавчий директор НУФ Олег Стринжа.

За словами Олега Стринжі, наразі Національний банк здійснює плановий перегляд Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 р. Оновлена програма включатиме завдання з відновлення кредитування, яке об’єднає собою низку заходів зі спрощення отримання фінансування для українського бізнесу, а також вирішення питання проблемної заборгованості підприємств.

Нагадаємо, 17 листопада 2016 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі України представило Стратегію розвитку малих і середніх підприємств України до 2020 року, яка була розроблена за підтримки Європейського Союзу. Стратегія, покликана збільшити роль МСБ в економіці України, фокусуватиметься на шести основних сферах – дерегуляції, спрощенні доступу МСБ до фінансування та податкового адміністрування, підвищенні популярності підприємництва, залучення МСБ до зовнішньоекономічної діяльності, а також забезпечення його іноваційності.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *