Власники авто влаштували протест через правила розмитнення

Власники машин на іноземній реєстрації влаштували автопробіг у Харкові та в Чернівцях. Про це повідомляє Канал 24.

Вони хочуть привернути увагу до проблеми розмитнення авто. За їх словами, вони втомилися кожні п’ять днів перетинати кордон, а потім знову повертатися.

У Чернівцях довжелезна колона автомобілів на іноземній реєстрації рухалася через усе місто, її супроводжували екіпажі патрульних.

Це вже друга акція місцевих автомобілістів, днями вони перекривали міську кільцеву дорогу. Люди вимагають легалізувати в Україні машини на іноземних номерах на законодавчому рівні.

Одначе, отримувати українські номери ці автомобілісти не поспішають. Вони пояснюють, що розмитнення у кілька разів дорожче за саму іномарку. Але їздити у нас таким автомобілям довше 5 днів забороняє закон, тому водії мусять щотижня виїжджати за кордон, а потім знов повертатися.

Замість цього автомобілісти готові щороку сплачувати мито в Україні.

“Ці мільярди євро сплачуються закордон, а не лишаються в Україні. Спочатку ми хочемо ввести податок річний – 153 євро, якщо авто вартує 2 тисячі євро, наприклад”, – розповів Валерій Романюк.

У Харкові та ж сама проблема. Там колона з трьох десятків автівок із прапорами проїхалася центром міста. Люди теж вимагають, аби їм дали право вільно купувати закордоном іномарки.

Норми українського митного кодексу автовласники називають дискримінаційними і пропонують свій варіант змін.

Вони готові сплачувати щорічний податок, за умови що його сума не перевищуватиме 200 доларів. І навіть підготували відповідне звернення, яке збираються передати прем’єр-міністру.

Нагадаємо, що нещодавно поліція та ДФС розпочали “полювання” на водіїв авто з іноземною реєстрацією.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *