Мінагрополітики заявило про готовність до приватизації “Укрспирту”

Уряд підтримав запропонований Мінагрополітики законопроект про приватизацію “Укрспирту”, тепер цей документ повинен “пройти” через парламент. Про це повідомляє Мінагрополітики.

Таку заяву зробив Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий.

“Я дуже радий, що за всю історію українського уряду відповідний законопроект був проголосований урядом, і від уряду потрапить на” майданчик “парламенту. Це показує відкритість і бажання Міністерства аграрної політики та Кабінету Міністрів йти в напрямку приватизації”, – сказав він.

Також Тарас Кутовий зазначив, що просування закону зустрічає доволі серйозний опір.

“Я вважаю, що обсяг хвиль, які виникають під час підготовки цього законопроекту, свідчить про те, що міністерство йде правильним шляхом. Той рівень опору від людей, які, чесно кажучи, до аграрного бізнесу не мають жодного стосунку, мені особисто тільки додає впевненості, що ми йдемо правильним шляхом “, – сказав він.

Тарас Кутовий також нагадав, що його особиста позиція полягає в тому, що до кінця року це питання має бути розглянуто в парламенті.

Нагадаємо, 16 листопада Кабінет Міністрів України підтримав законопроект “Про демонополізацію і впровадження ринкових принципів функціонування спиртової галузі”, розроблений Мінагрополітики в тісній співпраці з ФДМ і Мінекономіки. Законопроектом регламентується процедура роздержавлення держпідприємств спиртової галузі та вводиться поетапна лібералізація ринку спирту в Україні.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *