Україна приєднається до програми боротьби з ухиленням від податків

22 листопада Міністр фінансів Олександр Данилюк передав офіційного листа про приєднання України до Плану BEPS генеральному секретарю ОЕСР Хосе Анхелю Гуррії Тревіньо. Це фінальна процедура, яка дозволить Україні набути офіційного членства в BEPS вже з 1 січня 2017 року. Про це повідомляє Урядовий портал. 

На сьогодні багато країн мають суттєві проблеми зі сплатою податків через те, що наявні принципи національного та міжнародного оподаткування мають багато невідповідностей. Зокрема, сучасні правила дають бізнесу забагато можливостей для спекулювання податковими ставками, режимами та статусами в різних країнах. Тому Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) розробила рекомендації щодо боротьби з ухилянням від оподаткування – План BEPS (Base erosion and Profit Shifting).

У рамках Плану розроблено 15 кроків, що покривають різні сфери протидії агресивному податковому плануванню, серед яких: вдосконалення правил трансфертного ціноутворення, запобігання уникненню від оподаткування за допомогою міжнародних договорів, оподаткування доходів контрольованих іноземних компаній, обмін інформацією тощо.

План BEPS являє собою єдині правила гри, які допомагають боротись зі спекуляціями, а також створюють рівні умови для всіх гравців. Приєднання України до BEPS є позитивним сигналом для інвесторів. Це стимулюватиме міжнародну торгівлю та сприятиме зростанню нашої економіки.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *