З 1 грудня бюджетникам підвищать посадові оклади

З 1 грудня підвищуються посадові оклади працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери. Про це повідомляє Юрліга. 

Таке підвищення пов’язане з передбачених у Держбюджеті-2016 зростанням з 1 грудня цього року мінімальної заробітної плати з 1450 до 1600 грн. Зокрема, передбачено підвищення тарифної ставки працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки на 150 грн. (на 12,7 %) та встановлення її в розмірі 1335 грн.

При цьому зберігається чинний грошовий розрив між мінімальною зарплатою і тарифної ставкою працівника першого тарифного розряду ЄТС в сумі 265 грн. Відповідно, підвищуються посадові оклади всім категоріям працівників бюджетної сфери з дотриманням міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень в оплаті праці.

Крім того, для недопущення “зрівнялівки” в посадових окладах окремих категорій працівників передбачено встановлення диференціації розмірів посадових окладів працівників 1 – 3 тарифних розрядів ЄТС (на 5-10 грн). Вищевказані зміни передбачені постановою уряду від 23 листопада «Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *