Чи є майбутнє у електрокарів в Україні?

Для добре розвинутих країн електрокари вже давно перестали бути чимось незвичним. Однак в Україні їх усе ще досить мало. Чи зміниться ситуація і чи пересядуть українці масово на електрокари? Розповідає Znaj.ua.

Для середньостатистичного українця електрокар поки є чимось досить фантастичним і незвичним. Та й далеко на такому автомобілі по нашій країні поки не поїдеш – мало місць для підзарядки, погано розвинена відповідна інфраструктура.

Щоб зрозуміти, чому справи йдуть саме так і коли ситуація почне змінюватися, ми поговорили з представником компанії-виробника зарядних станцій для електромобілів GreenFuel Дмитром Ніколайко.

“Почнемо з того, що електрокарів в Україні поки що не так вже й багато. Десь близько 1700 поставлених на облік, і ще 500-700 очікують продажу або розмитнення. При цьому на всю країну знайдеться не більше 200 зарядних станцій, в основному у великих містах: Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі, Львові.

Звичайно, при такій кількості електромобілів розвиненої інфраструктури як в Європі, наприклад, бути не може. Але біда ще й у відсутності логіки цієї інфраструктури. З електрокарами зараз є одна основна проблема – час зарядки. Водієві доводиться кілька годин чекати, перш ніж авто зарядиться. У розвинених країнах це питання вирішили просто – зарядні станції є майже на всіх парковках, так що машина просто заряджається під час простою, а власник не витрачає свій час на пусте очікування. У Києві на даний момент тисячі паркомісць, і всього 50-70 зарядних станцій для електрокарів, в інших містах ситуація гірша”.

Проте, Дмитро вважає, що ринок електрокарів в Україні буде поступово, але вірно розвиватися.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *