Україна посилить боротьбу із фальсифікованими продуктами

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа заявив, що робота з фальсифікованою продукцією повинна набути нової якості. Про це повідомляють у Мінагрополітики. 

«Ми розуміємо, що нам потрібно активізувати діяльність на ринку фальсифікату. Ця робота вже ведеться, але результати, як на мене, незадовільні», – зазначив Голова Держпродспоживслужби.

За його словами, у більшості випадків звернення громадян щодо небезпечної та фальсифікованої продукції не доведені до завершення –  на них не накладають штрафи і не відкликають продукцію з ринку.

«У цьому контексті запланована реалізація декількох пілотних проектів. Починаємо з Києва та Київської області. Зокрема, йдеться про відпрацювання механізму роботи зі зверненнями споживачів, моделі взаємодії всіх причетних і зацікавлених сторін, форми документів тощо. Випробувана модель буде поширена по всій території країни. Розраховуємо, що це матиме позитивні результати в боротьбі з фальсифікатом», – наголосив Володимир Лапа.

У рамках боротьби з фальсифікатом Держпродспоживслужба має застосовувати всі дозволені законодавством механізми впливу. Зокрема, йдеться про перевірку не тільки виробників, але і реалізаторів продукції.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *