Поранені учасники АТО та родини загиблих військових отримали право на житло

23 листопада Кабмін прийняв Постанову “Деякі питання обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов”. Про це повідомляє Урядовий портал.

У жовтні Кабінет Міністрів України постановою №719 затвердив Порядок та умови надання субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для осіб з інвалідністю I–II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції та потребують поліпшення житлових умов, а також Порядок виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення зазначеній категорії осіб.

Однак під дію цієї постанови не потрапили учасники АТО з інвалідністю та родини загиблих військових з числа внутрішньо переміщених осіб, які потребують поліпшення житлових умов.

Задля вирішення цього питання Мінсоцполітики розробило відповідний проект акта, яким вносяться зміни до низки законодавчих актів, що регулюють поліпшення житлових умов громадян.

Андрій Рева зауважив, що постанова №719 передбачає грошові компенсації внутрішньо переміщеним особам за належне їм житло. Але така компенсація може бути виплачена тільки тим, хто перебуває на квартирному обліку.

“Ці ж внутрішньо переміщені особи, котрі раніше мешкали на окупованих нині територіях, зрозуміло, не зареєстровані на підконтрольних Україні територіях. І їхнє житло залишилося по той бік лінії розмежування. А раз вони не зареєстровані, то й ми не можемо їх поставити на облік. Зрозуміло, що повернутися назад, навіть якщо є житло, вони не можуть, бо вони воювали в складі української армії. І виходить замкнене коло. І щоб його розірвати були внесені зміни в порядок постановки на облік цієї категорії наших громадян. По факту вони офіційно отримали статус ВПО, і разом із тим у них з’явилася можливість стати на квартирний облік або отримати житло”, — пояснив Рева. 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *