Телерадіоорганізації каратимуть за інформаційну пропаганду

Вводиться дієвий механізм прямої відповідальності телерадіоорганізацій та провайдерів за порушення положень Закону «Про телебачення і радіомовлення». Про це повідомляє Юрліга. 

Йдеться про такі порушення:

  • поширення закликів до насильницької зміни конституційного ладу України, розв’язування війни, агресивних дій або їх пропаганди;
  • необґрунтована демонстрація насильства;
  • пропаганда винятковості, переваги або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження.

Суб’єкт господарювання, який перебуває під юрисдикцією України, має здійснювати ретрансляцію програм і передач тільки за умови відповідності їх змісту вимогам законодавства України, Європейської конвенції про транскордонне телебачення, і в разі їх включення до переліку програм, що ретранслюються за рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення .

Нацрада отримує можливість оперативно реагувати на порушення та вживати відповідних заходів для їх припинення,  також удосконалюється процедура і визначається розмір штрафів.

Це передбачено Законом № 1715-VIII «Про внесення змін до Закону України« Про телебачення і радіомовлення », який підписаний Президентом.

Закон вступає в силу з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *