У Києві планують закриття трьох автостанцій

Директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель розповів, що в 2017 планується закриття трьох автостанцій у Києві. Відповідну заяву він зробив на своїй сторінці у facebook.

“Сьогодні ми розуміємо, що однією з причин (завантаженості доріг – ред.), є заїзд приміських та міжміських перевізників. Щоденно виконується: 7000 приміських рейсів та 3000 міжміських рейсів, що сприяє ускладненню трафіку, утворенню заторів, створенню несанкціонованих стоянок рухомого складу в центральних частинах міста, яскравий приклад стоянки біля ст.м. Палац Україна, пл. Перемоги, ст.м. Теремки, ст.м. Житомирська та інші. Вирішенням цієї ситуацї є  спільна співпраця КМДА , “Укртрансбезпеки”, Київської обласної державної адміністрації, мета якої – впорядкування транспортного трафіку столиці та початок створення пересадочних хабів на межі міста і області”, – повідомив Майзель.

За його словами, зменшення кількості автостанцій з восьми до п’яти в 2017 році стане запорукою успіху розвантаження доріг.

“Відповідно до концепції розвитку перехоплюючих хабів Києва, бачимо необхідність припинення в 2017 році, існування 3 автостанцій (АС «Поділ», АС «Південна», АС «Автовокзал Київ»). Натомість найближчим часом буде відкрита нова сучасна автостанція «Теремки», яка якісно відрізняється від всіх інших автостанцій. Для пасажирів на території нової автостанції обладнані комфортні зали очікування, кімнати «матері та дитини», магазини і кафе, готель; також вона повністю пристосована до потреб маломобільних груп населення”, – пояснив він.

У 2018 -2019 роках планується закриття ще двох автостанцій – “Дачна” та “Дарниця”, натомість буде відкрито чотири нових – “Червоний хутір”, “Лісова”, “Академмістечко” та “Героїв Дніпра”.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *