Благодійна організація фінансувала терористів “ДНР” – СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили у столиці комерсантів, які вели бізнес на тимчасово окупованій території та фінансували незаконні збройні формування терористичної організації «ДНР». Про це повідомляють у СБУ. 

Правоохоронці встановили, що підприємці володіли мережею супермаркетів, частина з яких була розташована на непідконтрольній українській владі території Донеччини. Відсоток з прибутку, який приносили магазини, бізнесмени сплачували незаконним установам терористів.

Під час обшуків за місцями проживання та офісах зловмисників у центрі Києва співробітники спецслужби вилучили гроші у національній та іноземній валюті, що еквівалентні майже двом мільйонам гривень. У ділків виявлено юридичну документацію, мобільні телефони з перепискою стосовно координації та узгодження протиправних дій, комп’ютерну техніку з доказами фінансування незаконних збройних формувань  «ДНР».

Оперативники СБ України також вилучили у комерсантів документи бухгалтерської звітності, договори, акти виконаних робіт, електронні носії інформації, банківські документи, чотирнадцять печаток юридичних фірм, через які здійснювалися нелегальні фінансові оборудки. У протиправній схемі був задіяний також один із благодійних фондів. 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *