У 2017 реформують систему самоврядування

Процес добровільного об’єднання територіальних громад у 2017 році планується вивести на завершальний етап. Про це повідомляє Юрліга. 

Президент доручив Кабінету Міністрів за участю органів місцевого самоврядування, їх асоціацій розробити і затвердити на наступний рік комплекс заходів, спрямованих на активізацію реформування місцевого самоврядування та державну підтримку добровільного об’єднання територіальних громад.

Зокрема, Уряд повинен стимулювати співпрацю зазначених органів з органами виконавчої влади, забезпечити успішне виконання місцевими радами наданих їм в ході реформи повноважень в бюджетній, фінансовій, освітньої, медичної та інших сферах. Кінцевим результатом цього має стати підвищення добробуту і матеріального благоустрою кожної територіальної громади та окремого її жителя.

ОДА повинні забезпечити в ході добровільного об’єднання територіальних громад врахування інтересів всіх учасників цього процесу, а також соціальних, культурних, економічних особливостей конкретних регіонів.

Заходи повинні реалізовуватися органами виконавчої влади при постійній двостороннього зв’язку з громадянським суспільством, із залученням громадян до співпраці з місцевими органами публічної влади та процесу прийняття управлінських рішень, йдеться в Указі Президента від 7 грудня № 545/2016 «Про першочергові заходи щодо розвитку місцевого самоврядування в Україні на 2017 рік ».

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *