У Мінську зустрілися Головні прикордонні уповноважені України та Білорусі

У вівторок, 14 грудня,  у Мінську відбулася зустріч Головних прикордонних уповноважених України та Республіки Білорусь Віктора Назаренка та Леоніда Мальцева. Про це повідомляють у Держприкордонслужбі. 

Під час зустрічі сторони обговорили обстановку на українсько-білоруському державному кордоні, стан його охорони та рівень взаємодії прикордонно-представницьких апаратів.

Віктор Назаренко та Леонід Мальцев констатували, що в умовах незавершеної демаркації українсько-білоруського державного кордону в цілому вдалося узгодити рубежі охорони кордону і забезпечити скоординованість дій прикордонних підрозділів України та Білорусі з охорони кордону, при цьому не допущено виникнення жодного інциденту та інших провокаційних дій на державному кордоні.

Також Головні прикордонні уповноважені обговорили стан і перспективи спільної роботи по залученню міжнародної технічної допомоги та визнали ефективною реалізацію в Україні та Білорусі спільного проекту міжнародної технічної допомоги «СУРКАП-2». Крім того, вони дійшли згоди щодо продовження спільної роботи по залученню міжнародної технічної допомоги на облаштування українсько-білоруського кордону в рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство» та Програми ЄС з транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» на 2014-2021 роки.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *