Україна та Ізраїль активно працюють над ЗВТ

Сьогодні, 15 грудня, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі – Торговий представник України Наталія Микольська взяла участь онлайн у панельні дискусії «Розвиток ізраїльсько-українського партнерства. Реформи, виклики й можливості в довгостроковій перспективі. Угода про вільну торгівлю та двосторонні відносини». Про це повідомляють у Мінекономрозвитку.

У своїй промові Наталія Микольська підкреслила важливість подальшого розвитку ізраїльсько-українських відносин, розповіла про досягнення Уряду України на шляху реформування та економічного розвитку, зокрема розвитку міжнародної торгівлі. Окремо також йшлося про важливість укладення Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем.

«Україна вже має угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, Канадою, Європейською асоціацією вільної торгівлі, Чорногорією, Македонією та іншими країнами. Хотілося б, щоб до цього переліку приєднався й Ізраїль, адже він є нашим важливим торговельним партнером. Тому наразі переговори між Урядами країн інтенсифікувалися», – зазначила Микольська.

Загальний товарообіг між країнами за 9 місяців 2016 склав $501,17 млн, з них $356,1 млн – експорт з України, а $145,06 млн – імпорт до України. Головні галузі українського експорту: сільське господарство, металургія, машинобудування, хімічна промисловість. Український імпорт натомість переважно складається з продуктів хімічної промисловості, машинобудування та мінеральних продуктів. Спільним інтересом обох країн є співпраця у галузі сільського господарства, хімічні промисловості, ІТ-секторі, науці, космічній галузі та нанотехнологіях. За словами Наталії Микольської, українська легка промисловість як креативна фешн-індустрія наразі демонструє особливе зростання та великий попит.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *