Хто може претендувати на стипендії від Кабміну?

На щомісячну стипендію від Кабміну можуть претендувати молоді вчені віком до 33 років (якщо вони мають вищу освіту не нижче другого магістерського рівня) і до 38 років (якщо вони мають науковий ступінь доктора наук або навчаються у докторантурі) на час їх висунення для участі в конкурсі. Про це повідомляє Юрліга. 

Раніше на стипендію могли висуватися молоді вчені, які не досягли 35 років.

На здобуття стипендій можуть висуватися наукові працівники, науково-педагогічні працівники, аспіранти, ад’юнкти, докторанти, інші вчені та інженерно-технічні працівники наукових установ, організацій, вищих навчальних закладів.

Обов’язковою умовою для отримання стипендії є наявність у претендента значущих наукових результатів, а також можливість проводити наукові дослідження.

Крім того, Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки, за рішенням якого призначаються стипендії, надано право вносити в разі потреби уточнення до розподілу стипендій за вмотивованим поданням міністерств і національних галузевих академій наук.

Змінено термін подання міністерствами і національними галузевими академіями наук рекомендацій Комітету при призначенні стипендій на вакантні місця (з вересня на жовтень).

Зміни до Положення про стипендії Кабінету Міністрів для молодих вчених внесені постановою Кабміну від 14 грудня 2016 року № 946.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *