Які професії українці вважають найперспективнішими

Аналітики кадрового порталу “HeadHunter Україна” опитали 1217 респондентів із різних регіонів держави, щоб з’ясувати, яка галузь вважається найбільш привабливою для зміни професії. Про це повідомляє AIN.UA.

Найбільша кількість людей бажає змінити свою професію заради інформаційних технологій. IT також набрали найбільшу кількість голосів у опитуванні “найбільш стратегічна галузь для країни”.

Тільки один з десяти офіснихпрацівників не хотів би спробувати себе в іншому напрямку. Інші або вже змінили професію, або збираються зробити це в найближчому майбутньому. Найпривабливішою для «білих комірців» є сфера IT – тут і найвищі зарплати (нерідко в валюті), і найкращі програми нематеріальної мотивації.

Найчастіше перейти працювати в IT хочуть працівники зі сфери телекомунікацій, маркетингу і реклами, банків і фінансових установ.

1-5

Найбільш стратегічно важливими для розвитку країни українці вважають IT, агробізнес і сільське господарство, виробництво, а також науку і освіту. А ось маркетинг і реклама, а також мас-медіа – в самому кінці рейтингу.

2-6

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *