Для сонячних електростанцій знизили “зелений” тариф

Вирішено диференціювати розміри коефіцієнтів «зеленого» тарифу для електроенергії, виробленої з енергії сонячного випромінювання наземними об’єктами електроенергетики в залежності від величини їх встановленої потужності. Про це повідомляє Юрліга. 

Так, для наземних об’єктів (станцій) потужністю понад 10 МВт, введених в експлуатацію до 31 червня 2015 року включно, коефіцієнт буде знижений в 1,8 рази з 2017 до 2030 року.

Це передбачено прийнятим Верховною Радою 22 грудня Законом «Про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику»(щодо коефіцієнтів «зеленого»тарифу для електроенергії, виробленої з використанням альтернативних джерел енергії)» (законопроект № 5129).

Відзначимо, що раніше експерти критикували цей законопроект, оскільки в результаті Україна ризикує отримати численні скарги від інвесторів. Спроби інших держав переглянути «зелені» тарифи викликали протидію з боку інвесторів в арбітражах. Крім того, на думку експертів, будь-які інвестиції в галузь відновлюваної енергетики тепер буде поставлено під загрозу, оскільки інвестори побачать, що в тарифній політиці немає передбачуваності.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *