Побутову техніку з гарантією продаватимуть лише за наявності касових апаратів

Продавців побутової техніки зобов’язали використовувати  реєстратори розрахункових операцій та розрахункові книжки повинні будуть використовуватися при продажу технічно складних товарів. Про це повідомляє Юрліга. 

Відповідні зміни внесені в Закон «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Вимоги споживача по гарантії щодо технічно складних побутових товарів будуть розглядатися після пред’явлення розрахункового документа, передбаченого Законом про РРО та технічного паспорта або іншого документа, який його замінює, з позначкою про дату продажу.

У Законі «Про захист прав споживачів» визначено, що технічно складні побутові товари – це непродовольчі товари широкого вжитку (прилади, машини, обладнання та інші), які складаються з вузлів, блоків, комплектуючих виробів, відповідають вимогам нормативних документів, мають технічні характеристики, супроводжуються експлуатаційними документами і на які встановлено гарантійний термін. Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни, в цілях застосування РРО встановлюється Кабінетом Міністрів.

Зміни передбачені прийнятим 20 грудня Законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» (законопроект № 5132).

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *