В Україні подешевшали деякі групи продуктів

Порівняно з минулим роком, динаміка зміни цін в Україні на продукти харчування не змінилася. А за деякими групами товарів відбулося навіть зменшення. Про це повідомляє Урядовий портал.

Так, зменшилися ціни на деякі овочі, макаронні вироби, рис та цукор. Про це повідомила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час інтерв’ю для телеканалу 1+1 щодо питання відміни державного регулювання цін.

«Станом на сьогодні можемо стверджувати, що негативного впливу від відміни державного регулювання цін ми не отримали. Ми не вбачаємо різкого коливання цін, передумов для цього немає», – зазначила заступник Міністра.

За її словами, ціни на деякі товари підвищились в рамках від 1 до 4% у зв’язку з сезонністю.

 «Значним було підвищення цін лише на молочну групу, але це сезонний фактор. Тому що взимку не вистачає якісної сировини, і сировини як такої.  Більше того, молочний ринок, як і будь-який продовольчий ринок, прив’язаний до глобального ринку. Тобто, на світовому ринку зростають ціни на молоко та молочні продукти і відповідним чином реагують ціни на українському ринку», – прокоментувала Олена Ковальова.

Також вона відзначила цікавий факт, що динаміка цін, в цілому, на продовольчий кошик показала, що зростання склало 9,5%. В той момент, коли загальний рівень інфляції в країні за листопад склав 11,5%.

Крім того, заступник Міністра нагадала, що з метою уникнення можливих коливань цін, 22 грудня Мінагрополітики підписало Меморандум з Антимонопольним комітетом та Держпродспоживслужбою для налагодження оперативного обміну інформацією щодо прогнозів цін, ситуації на ринку, обсягів виробництва та торгівлі. Це було здійснено, щоб в першу чергу уникнути різких коливань та спрогнозувати ті можливі місця, де вони можуть виникнути на ринку.

 

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *