Учасники АТО зможуть виходити на пенсію у 50-55 років

Право на призначення пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, а жінками – 50 років, отримують військовослужбовці, особи начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які брали безпосередню участь у АТО в районах її проведення, за наявності страхового стажу не менше 25 років для чоловіків і 20 років для жінок. Про це повідомляє Юрліга. 

Таке ж право отримують учасники бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в складі добровольчих формувань, які були включені до складу ЗСУ, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, а також військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані), особи рядового, начальницького складу і добровольці, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, отриманих під час участі в АТО.

Дружинам (чоловікам), якщо вони не взяли повторний шлюб, і батькам вищезазначених категорій громадян, які загинули або пропали безвісти, померли внаслідок поранення, контузії або каліцтва, отриманих під час участі в АТО або забезпечення її проведення, також надається право на призначення пенсії за віком.

Відповідний Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб з числа учасників антитерористичної операції» вже підписаний Президентом і вступить в силу через місяць з дня опублікування.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *