Ще один банк визнано неплатоспроможним

Національний банк України 10 січня рішенням № 14-рш/БТ  визнав ПАТ “Платинум Банк” неплатоспроможним. Про це повідомляють у НБУ.

“Національний банк наголошує, що 97% (197 тисяч осіб) усіх вкладників ПАТ “Платинум Банк” отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів в обсязі близько 4.8 млрд. грн”, – запевняють у НБУ.

Структура власності банку визнана Національним банком непрозорою у червні 2016 року. У серпні 2016 року Борис Кауфман (власник істотної частки банку – прим. Ред.) подав до Національного банку пакет документів для погодження набуття істотної участі у банку в розмірі більше 75% через підконтрольні йому компанії.

На сьогодні Національний банк не погоджував Борису Кауфману придбання акцій банку з огляду на неподання окремих документів, зокрема, через відсутність дозволу Антимонопольного комітету України на концентрацію. За інформацією Національного банку, Антимонопольний комітет у грудні 2016 року повернув без розгляду пакет документів щодо набуття Борисом Кауфманом контролю у ПАТ “Платинум Банк”.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *