Запрацював Єдиний реєстр боржників

Запрацював Єдиний реєстр боржників – складова автоматизованої системи виконавчого провадження. Мета реєстру – оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов’язання боржників. Про це повідомляє Юрліга.

До реєстру вносяться дані про громадян і компаніях, які відповідно до рішень суду визнані боржниками і щодо яких відкрито відповідне виконавче провадження.

Виконавець одночасно з винесенням постанови про відкриття виконавчого провадження зобов’язаний внести до реєстру відомості щодо боржників, які мають зобов’язання перед фізичними або юридичними особами за судовими рішеннями і рішеннями інших органів.

У реєстрі повинна міститися інформація про боржників, щодо яких виконавчі провадження зареєстровані в системі після запуску даного реєстру.

Не підлягають внесенню відомості про боржників:

  • які є державними органами, органами місцевого самоврядування;
  • не мають заборгованості за виконавчим документом про стягнення періодичних платежів більше 3 місяців;
  • за рішенням немайнового характеру.

Відомості про боржника виключаються з реєстру одночасно з винесенням постанови про закінчення виконавчого провадження, повернення виконавчого документа стягувачу, повернення виконавчого документа до суду або в день встановлення виконавцем факту відсутності заборгованості за виконавчими документами про стягнення періодичних платежів.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *