У 2016 гривневі депозити банків зросли на 8,7%

Протягом 2016 року грошова маса зросла на 10,8% до 1101.6 млрд, що переважно було зумовлено зростанням гривневих депозитних вкладень. Про це повідомляють у НБУ.

Минулого року залишки за депозитами у національній валюті зросли на 8.7%, у т. ч. у грудні – на 4.0%. Залишки за депозитами в іноземній валюті (у доларовому еквіваленті) за рік майже не змінилися, водночас у грудні унаслідок продовження дії ситуативних факторів, що спричинили посилення волатильності на валютному ринку, відбулося їх зниження на 1.9%.

Зросли також і залишки за депозитами корпоративного сектору, як у національній, так і в іноземній валюті. Гривневі депозити бізнесу за підсумками 2016 року зросли на 12.0%, в іноземній валюті (у доларовому еквіваленті) – на 3.3%. Цьому сприяло поступове пожвавлення економічної активності та покращення фінансових результатів підприємств, у тому числі завдяки активізації діяльності експортерів у другій половині року. Зростання номінальних доходів населення сприяло збільшенню гривневого депозитного портфеля громадян на 5.2% за підсумками року.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *