Краще не використовувати: найменш надійні паролі у 2016

Компанія Keeper Secure проаналізувала 10 мільйонів паролів, які стали відомими унаслідок витіку даних крупних ресурсів. Про це повідомляє Ain.ua.

Серед цих 10 мільйонів виділили найбільш популярні паролі.

На першій позиції – «123456», що використовували майже 17% користувачів. У топ-10 ще чотири пароля є його варіаціями від одиниці до дев’яти, восьми, семи або нуля. Сім з топ-15 паролів мають шість або менше символів.

У списку також є комбінації «1q2w3e4r» або «123qwe», що вказують, що користувачі намагаються використовувати непередбачувані патерни, щоб зробити паролі більш безпечними.

«Але зломщики паролів на основі словників вміють розглядати послідовні варіації символів. У кращому випадку, це затримає їх на кілька секунд », – стверджує один з авторів дослідження.

Наявність в топі комбінацій з випадкових наборів на зразок «18atcskd2w» і «3rjs1la7qe» експерти з безпеки вважають причиною того, що провайдери погано захищають свої сервіси від спаму. Скоріш за все, такі паролі знову і знову використовують боти, коли реєструють фейковий акаунти на публічних email-сервісах.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *