Експерти розповіли, на скільки подорожчає бензин

За місяць бензин на столичних АЗС подорожчав у середньому на 80 копійок. Експерти переконані, що це лише початок зростання ціни. Про це повідомляє Канал 24. 

За прогнозами, ціни на пальне зростатимуть і надалі, бо трейдери змушені будуть закладати валютні ризики у вартість бензину.

“Ми маємо підстави думати, що найближчим часом ціни на АЗС виростуть на 75 копійок за літр. Ми спостерігаємо, що, на жаль, гривня втрачає свою вартість і відкату немає, назад вона не вертається, тому, коли ми бачимо таке різке зростання в останні дні, то прогнозувати щось дуже важко,”– говорить експерт паливного ринку Леонід Коянчук.

За словами експертів, три з чотирьох складових ціни на паливо – вартість сировини, нафтопродуктів на кордоні та рівень оподаткування наразі незмінні. Четвертий і головний чинник – курс гривні, оскільки майже 80% нафтопродуктів України закуповує за кордоном в іноземній валюті.

Експерти розходяться в думках на скільки саме подорожчає бензин та дизпаливо найближчим часом, проте погоджуються усі – збільшення ціни не уникнути.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *