Малим агровиробникам компенсуватимуть витрати

Усі інструменти підтримки агропромислового комплексу України буде приведено у відповідність до положень, передбачених Угодою СОТ про сільське господарство. Про це повідомляє Юрліга. 

Для цього розроблено урядовий законопроект «Про стимулювання розвитку агропромислового комплексу України», який незабаром буде внесений до парламенту.

У проекті визначені головні інструменти стимулювання розвитку агропромислового виробництва: здійснення державних аграрних інтервенцій, фінансова підтримка сільськогосподарського виробництва, створення сприятливих умов для розвитку малих с / г товаровиробників.

Прозорість і ефективність аграрних інтервенцій буде забезпечено за рахунок впровадження відповідного державного моніторингу, а повноваження по визначенню державного інтервенційного агента покладається на Кабінет Міністрів.

Малим агровиробникам надаватиметься часткова компенсація капітальних витрат на формування і оновлення основних засобів, в тому числі на закупівлю великої рогатої худоби, надання фінансової допомоги на поворотній основі, часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції виробничих об’єктів.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *