Україна та Фінляндія підписали меморандум щодо енергетики

Меморандум про взаєморозуміння у сферах енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива створює нові можливості для співробітництва в галузі енергоефективності між Україною та Фінляндією. Про це повідомляють у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

За словами Геннадія Зубка, Меморандум визначає можливості для реалізації спільних проектів у сферах енергоефективності, відновлювальних джерел енергії та альтернативних видів палива для виробництва електричної та теплової енергії, централізованого теплопостачання.

«Для нас корисний досвід Фінляндії щодо інтелектуальної енергетики та енергетичних підприємств, використання відновлюваних джерел енергії у секторах опалення та охолодження. Особливо це важливо для напрацювання технічних рішень в рамках роботи Фонду енергоефективності. У країні триває процес реформування газового сектора відповідно до вимог Третього енергопакету  ЄС та створення Фонду енергоефективності. Головне завдання Фонду — провести модернізацію житлового фонду і зекономити енергоресурси», — наголосив Міністр.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *