Визначено країни, в яких жити найдешевше

Україна потрапила до трійки лідерів з найнижчою вартістю життя. Дешевше, ніж у нас, жити лише в Єгипті та Індії. Про це повідомляє Gazeta.ua.

Відповідно до рейтингу Cost of Living Index 2017, найдорожче обійдеться життя у Гамільтоні (Бермуди) та Женеві (Швейцарія). А от українські Львів, Суми та Дніпро визнано одними з найдоступніших міст. Також у рейтингу є Харків, Київ та Одеса.

Експерти рейтингу зазначають, що життя в Україні на 66% дешевше, ніж у США, плата за житло нижча на 77%. Як свідчать наведені середні ціни, в Україні можна поїсти в кафе й за 100 грн (у США — за $12,36, це 358 грн).

“У нас країна низьких заробітків і низьких цін, — каже завідувачка відділу рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень НАНУ Людмила Черенько. – В останні роки дедалі більше уваги концентрують на тому, що заробітки в Україні низькі, як і раніше, а от ціни прирівнюють до багатших країн. І все ж рейтинг вказує на те, що середня вартість проживання всередині країни для середньостатистичної людини досить низька”.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *