Викрито шахраїв, які здавали в оренду чуже житло

Правоохоронці викрили групу шахраїв, яка займалася підробкою грошей та документів і обманювала орендарів квартир. Про це повідомляють у МВС. 

Наприкінці грудня до поліції почала надходити інформація про ошуканих громадян, які через мережу Інтернет орендували житло на всій території України, зокрема й  на новорічні свята у Карпатах, Києві тощо. Невідомі шахраї брали передплату за оренду елітного житла, яке дійсно існувало, але ніколи їм не належало. Попередньо відомо, що сума збитків, завданих довірливим громадянам, сягнула сотень тисяч гривень.

Слідство встановило, що шахраї знімають із банківських карток здобуті злочинним шляхом гроші у Запоріжжі та Кривому Розі. Встановивши місце адміністрування Інтернет-об’яв, правоохоронці затримали трьох зловмисників у Кривому Розі. Під час обшуку будівлі були виявлені та вилучені комп’ютерне обладнання, ідентифіковані телефонні апарати та сім-карти, задіяні у злочинних оборудках.

Слідчим підрозділом ГУНП в Запорізькій області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про порушення кримінальних справ за незаконне зберігання вогнепальної зброї (ст. 263 Кримінального кодексу України) і за фальшивомонетництво (ст. 199 Кримінального кодексу України).

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *