Скільки треба заплатити за реєстрацію нового авто?

З 1 січня 2017 збір до Пенсійного фонду (далі – ПФ) буде розраховуватися по-новому. Про це повідомляють Autonews.

Причина – підвищення прожиткового мінімуму для працездатних осіб до 1600 гривень.

Для визначення розміру ставки збору в ПФ усі транспортні засоби поділяються на 3 групи в залежності від їх вартості. Від групи, в яку потрапляє конкретний автомобіль, залежить ставка: 3%, 4% або 5% від вартості авто.

Якщо вартість транспортного засобу:

  • менша від 264 тисяч гривень або дорівнює ним –  оплачується 3% (якщо об’єкт оподаткування не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб).
  • від 264 тисяч до 464 тисяч гривень – 4% (якщо об’єкт оподаткування перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб).
  • понад 464 тисяч гривень – 5% (якщо об’єкт оподаткування перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

Якщо авто ввозиться з-за кордону, з оціночної вартості автомобіля сплачується акцизний збір, ввізне мито і ПДВ. Ця сума плюсується і таким чином визначається збір до Пенсійного Фонду.

Якщо авто куплено в автосалоні, воно відповідно розмитнено, тому збір в ПФ розраховується тільки від вартості авто.

Пенсійний збір сплачується на рахунок Пенсійного фонду району, в якому зареєстрований територіальний сервісний центр за місцем реєстрації юридичної особи.

Якщо нове легкове авто звільнено від сплати пенсійного збору при першій реєстрації, то вам потрібно звернутися в сервісний центр МВС, узявши з собою підтверджуючі документи, що це авто дійсно забезпечено відповідно до законодавства для інвалідів.

Якщо ж ви здійснюєте перереєстрацію автомобіля – пенсійний збір знову платити не треба: пенсійний збір сплачується тільки один раз при першій державній реєстрації транспортного засобу.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *