Крадіжки авто: найпопулярніші схеми та методи їх уникнення

Про найпопулярніші схеми викрадення авто і те, як їм можна запобігти, розповідає Канал 24. 

“Зимова” схема

Своїх жертв крадії шукають серед тих, хто виходить зранку почистити авто від снігу. Водій відкриває автомобіль брелоком нештатної сигналізації, сідає за кермо, заводить машину і залишає салон, зачинивши за собою двері. Дочистивши машину і змахнувши ще раз сніг з фар, господар авто смикає за ручку водійських дверей і виявляє, що центральний замок закрився, а ключ знаходиться в замку запалювання. Більшість водіїв в такій ситуації мчать додому за запасним ключем. А коли повертаються, то своє авто вже не знаходять.

Відбувається це так: код сигналізації считується автокрадієм, коли власник відкриває машину. Коли водій обмітає від снігу авто, його закривають. А поки власник біжить за ключем, його відкривають і викрадають.

Експерти радять:

1) тримати окремо ключ запалювання і брелок сигналізації;
2) завжди тримати телефон при собі;
3) якщо машина закрилася з ключами в замку, місце стоянки не можна залишати;
4) телефонуйте тому, хто може принести запасний ключ;
5) якщо із близьких у цю мить нема кому вам допомогти, то телефонуйте оператору (в разі якщо автомобіль облаштований супутниковою антикрадіжною системою);
6) якщо страховий поліс включає в себе послуги допомоги на дорозі, то телефонуйте до страхової компанії та вимагайте, щоб приїхали фахівці;
7) якщо у вас взагалі нічого немає, крім “автоцивілки”, то заздалегідь вбийте в пам’ять мобільного телефону номер будь-якої компанії, що надає допомогу на дорогах.

Крадіжка біля гаража

Щойно водій виїжджає з гаража та виходить закрити ворота, не заглушивши при цьому мотора, викрадач стрибає в салон авто і їде. Тому не залишайте ніде в автомобілі ключ навіть на кілька хвилин.

Крадіжка біля офісу

Як правило, цю схему застосовують на початку робочого дня, коли люди щойно приїхали і залишають авто надовго. Цей метод використовують викрадачі зі спеціальним обладнанням.

Щоб уникнути такого викрадення, треба завернути брелок в фольгу і ставити машину на охорону, впритул наближаючись до автомобіля.

Крадіжка біля торгового центру

Тут шахраї зазвичай працюють в парі з кишеньковими злодіями: господар машини ставить її на охорону, злодій витягає у жертви ключі, а потім віддає їх викрадачеві машини.

Тож водіям-чоловікам не варто класти ключі від автомобіля в бічні кишені куртки або піджака, а водіям-жінкам – у сумку. Найкраще місце для ключів – внутрішні кишені.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *