ЄС і Данія розпочали антикорупційну ініціативу в Україні

1 лютого в Україні розпочав свою роботу програмний офіс, що займатиметься впровадженням антикорупційній ініціативі. Партнером-виконавцем виступило Міністерство закордонних справ Данії. Про це повідомляють у Представництві Європейського Союзу в Україні. 

Метою антикорупційної ініціативи ЄС є посилення спроможності новостворених антикорупційних інституцій і зміцнення зовнішніго контролю за процесом реформ з боку Верховної Ради, громадянського суспільства та медіа.

Єврокомісар з Європейської політики сусідства і перемовин про розширення Йоганнес Ган зазначив, що ЄС очікує на якнайшвидшу реалізацію інших важливих кроків у боротьбі проти корупції. Серед пріоритетних напрямків – активні розслідування та справедливі суди у корупційних справах високопосадовців, ефективна перевірка поданих електронних декларацій або створення спеціалізованих антикорупційних судів.

Своєю чергою, Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсон наголосив на такому:

Данія твердо підтримує Україну та процес реформ в країні. Корупція заважає прогресу та потенціалу України; вона – перешкода для бізнесу та громадян. Саме тому ми раді очолити цю ініціативу та взяти на себе відповідальність. Я вірю, що існує політична воля стати до розв’язання цієї проблеми. Водночас разом з новим офісом ми вдаємося до важливого кроку у боротьбі проти корупції в Україні.

Ініціатива триватиме три роки. Внесок Єврокомісії на її функціонування складає 15 млн. євро, Міністерства закордонних справ Данії – 1,34 млн. євро.

Програмний офіс очолюватиме Ека Ткешелашвілі.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *