Високопосадовця НБУ викрито на хабарництві

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили на хабарництві директора одного з департаментів Національного банку. Про це повідомляють у СБУ. 

Правоохоронці встановили, що чиновник разом з трьома спільниками, один з яких є підлеглим директора департаменту, вимагали 35 тисяч доларів США з комерційної структури. У таку суму посадовець оцінив сприяння у перереєстрації бізнесменів на платіжну систему «Платисервіс» замість виключеної з реєстру «24NonStop».

Співробітники спецслужби задокументували отримання та розподіл між зловмисниками першої частини хабара у розмірі десять тисяч доларів. Оперативники СБУ затримали  трьох посередників під час отримання 25 тисяч американських доларів. За місцем проживання затримали директора департаменту.

Посадовцю оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, посередникам – за ч. 5 ст. 27 та ч. 4 ст. 368. Вирішується питання про обрання директору та його спільникам запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *