Транспорті акцизи-2017: за що платять українські водії?

Із 1 січня 2017 року набули чинності поправки до Податкового кодексу України.

Про нові акцизи на автобуси і вантажівки, електродвигуни та відновлений акцизний збір на переобладнані автомобілі розповідає Канал 24. 

Двигуни понад 3 000 см.куб.

З нового року власники авто з об’ємом бензинового або дизельного двигуна понад 3 тисяч куб. см віком до 5 років змушені будуть сплачувати річний податок в розмірі 25 тисяч гривень.

Автобуси та вантажівки

На нові автобуси акциз встановлено в розмірі 0,003 євро за 1 куб. см двигуна, на старі – в розмірі 0,007 євро за 1 куб. см. А от на автобуси, які експлуатувалися більше 8 років, ставка податку підвищується в 20 разів.

На нові вантажівки акциз встановлюється на рівні від 0,01 євро до 0,016 євро за 1 куб. см. На автомобілі, які перебували у вжитку не більше 5 років, ставка акцизу зростає в два рази, а на ті, яким більше 8 років – в 20 разів.

Електромобілі

Ставка акцизу за один електродвигун складе 109 євро. Крім того, в залежності від об’єму двигуна і терміну експлуатації, збільшиться акцизний збір на легкові авто. Наразі в Україні ввізне мито на легкові автомобілі становить 10%.

Переобладнані авто

Знову буде стягуватися акциз на переобладнані легкові автомобілі, які були ввезені як комерційні, тобто без сплати акцизу. В якості компенсації зростання податків уряд скасував збір за першу реєстрацію автомобіля, який в залежності від об’єму двигуна становив від 3,82 до 69,99 гривні за 100 куб. см.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *