Встановлено порядок приєднання до територіальних громад

Верховна Рада затвердила порядок добровільного приєднання територіальних громад до об’єднаних територіальних громад.

9 лютого народні депутати прийняли закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо добровільного приєднання територіальних громад)». Про це повідомляє Юрліга. 

Також встановлено особливості діяльності органів і посадових осіб місцевого самоврядування територіальних громад, які приєдналися в період після приєднання – до набуття повноважень новообраною радою об’єднаної територіальної громади на чергових місцевих виборах.

Сільський, селищний голова забезпечує вивчення пропозиції щодо ініціювання добровільного приєднання до об’єднаної територіальної громади та його громадське обговорення, яке проводиться протягом 30 днів з дня надходження такої пропозиції.

Після завершення громадського обговорення пропозиція подається до відповідної ради на наступну сесію для прийняття рішення про надання згоди на добровільне приєднання до об’єднаної територіальної громади.

Сільський, селищний голова після прийняття відповідною радою рішення про надання згоди на добровільне приєднання надсилає пропозицію до сільської, селищної, міської ради об’єднаної територіальної громади, до якої є намір приєднатися.

Рада об’єднаної територіальної громади на наступній сесії розглядає пропозицію щодо ініціювання добровільного приєднання і за результатами розгляду приймає рішення про надання згоди або про відмову на приєднання.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *