Планується створення реєстру військовозобов’язаних українців

В Україні збираються створити Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних.

Комітет з питань національної безпеки і оборони рекомендував прийняти в другому читанні та в цілому проект Закону «Про Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних» (№ 2504а-д). Про це повідомляє Юрліга. 

У проекті визначаються основні принципи створення і ведення Реєстру.

Облік військовозобов’язаних буде здійснюватися не тільки на паперових облікових картках, але і в електронному вигляді. Передбачається, що наповнювати його будуть працівники військових комісаріатів, а аналізувати відомості – Генеральний штаб Збройних Сил України.

Реєстр формується для:

  • ведення військового обліку громадян України – військовозобов’язаних (призовників);
  • планування і виконання заходів по мобілізації, призову на строкову військову службу, прийняття на військову службу за контрактом;
  • інформування звільнених з військової служби, які мають право на пенсію, та членів сімей загиблих військовослужбовців.

Власником персональних даних військовозобов’язаних (призовників) в Реєстрі є Міноборони, розпорядником персональних даних – Генеральний штаб ЗСУ.

Військовозобов’язані (призовники) зможуть отримувати інформацію про своє включення до Реєстру, про внесені відомості, а також заявляти про неправомірне включення (невключення) до Реєстру, вимагати виправлення недостовірних відомостей.

При цьому військовозобов’язані (призовники) зобов’язані подавати достовірну інформацію про свої персональні і службових даних.

У підготовленому до повторного другого читання проекту частково враховані зауваження і пропозиції Головного науково-експертного управління Апарату ВР та Головного юридичного управління.

Нагадаємо, законопроект був прийнятий за основу 18 жовтня 2016 року.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *