Уряд ухвалив законопроект щодо “корпоративних дитсадків”

Кабінет міністрів підтримав законопроект, що впроваджує поняття корпоративних дитсадків.

Кабмін ухвалив проект закону, що дасть можливість створювати «корпоративні дитсадки». Про це повідомляють у Міністерстві освіти та науки. 

Зміни до закону врегулюють на державному рівні проблеми функціонування дитячих садків, зокрема, приватних і корпоративних. Це сприятиме забезпеченню конституційного права дітей, в тому числі з особливими освітніми потребами, на отримання дошкільної освіти, – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Передбачається, що корпоративні дитячі садки діятимуть на засадах державно-приватного партнерства та матимуть кількох засновників, серед яких – місцеві органи влади, а також можуть бути громадські організації.

Окремо в документі передбачено створення та функціонування інклюзивних груп у дитсадках. Відповідно до запропонованих змін, у дитячій інклюзивній групі може бути максимум 15 осіб, з яких не більш як 3 дитини з особливими потребами. Також передбачається впровадження посади асистента, що допомагатиме вихователям в інклюзивній групі.

За нашими даними, станом на 15 грудня понад 85 тисяч дітей перебуває в черзі на влаштування у дитячий садок. При цьому, в окремих великих містах у дошкільних навчальних закладах на 100 місцях виховуються 180 дітей. Це означає, що ми маємо шукати більше форм для організації дошкільних навчальних закладів. І корпоративні дитсадки допоможуть нам не лише збільшити кількість місць у дитячих навчальних закладах, а й створити нову альтернативу для працюючих батьків, – додала Лілія Гриневич.

Нагадуємо, що 2016 року в Україні було створено додатково понад 26 тисяч місць для дітей у дошкільних навчальних закладів.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *