Мобілізованих у особливий період хочуть забезпечувати житлом

21 лютого за основу був прийнятий законопроект № 4995 “Про внесення змін до законодавчих актів України з питань забезпечення житловими приміщеннями військовослужбовців та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби”.

Держава забезпечить військовослужбовців, призваних на військову службу під час мобілізації, на особливий період, житловими приміщеннями або грошовою компенсацією за належне для отримання жиле приміщення на підставах та у межах норм і відповідно до вимог, встановлених Житловим кодексом Української РСР, і в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів. Про це повідомляє Юрліга.

Те ж саме стосується сімей військовослужбовців, які загинули (померли) або пропали безвісти під час проведення антитерористичної операції.

Забезпечення житловими приміщеннями в разі потреби поліпшення житлових умов сімей військовослужбовців, які брали безпосередню участь у АТО або в забезпеченні її проведення і загиблих, здійснюється за рахунок коштів державного бюджету в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів.

На доопрацювання був направлений законопроект № 5027 «Про внесення зміни до статті 12 Закону «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *