Викрадачів нардепа Гончаренка затримали

Викрадачів нардепа Гончаренка затримали правоохоронці

Слідчі прокуратури Одещини спільно з Управлінням СБУ в області викрили злочинну групу, причетну до викрадення народного депутата України. Про це повідомляють у Генпрокуратурі. 

Слідчі прокуратури Одещини спільно з Управлінням Служби безпеки України в області викрили злочинну групу осіб, яка протягом року організувала та розповсюджувала на території Одеси книги та буклети для розпалювання національної, расової ворожнечі та приниження національної честі і гідності.

У ході розслідування кримінального провадження встановлено причетність членів цієї злочинної групи до викрадення народного депутата України.

Установлено, що вказані особи 23 лютого викрали громадського та державного діяча та планували завдати йому тілесні ушкодження. До депутата мали намір застосувати кислоту, щоб спотворити обличчя та розбити молотком коліна.

Слідчими задокументовано інформацію про те, що ці особи не поділяли поглядів громадського активіста щодо подій 19 лютого та 2 травня 2014 року в Одесі.

Наразі правоохоронці затримали трьох людей Серед них депутат Лиманської районної ради Одещини та колишній військовослужбовець

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), ч. 3 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) КК України здійснюють слідчі прокуратури Одеської області.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *