У Києві зменшилася кількість хворих на грип

Рівень захворюваності нижче від епідемічного порогу на 26,8%

У столиці інтенсивність епідемічного процесу залишається на характерному для даного періоду року рівні. Про це повідомляють у КМДА. 

За 8-й тиждень у Києві зареєстровано 22 830 хворих на грип і ГРВІ, що на 0,9% нижче попереднього тижня. Показник захворюваності склав 785,5 та є нижчим епідемічного порогу на 26,8%.

Порівняно з попереднім тижнем спостерігається незначне зниження захворюваності в основному за рахунок дорослого населення. Зафіксовано зниження захворюваності серед дорослих на 2,4%, а серед дітей – на 0,2%. У структурі захворюваності діти складають 70,2%, на попередньому тижні цей показник становив 69,8%. Серед школярів зареєстровано зростання захворюваності, 6 391 випадок, що складає 39,9% (за 7 тиждень 6 339 – 39,5% від загальної кількості захворілих дітей) і 27,9% (за 7 тиждень – 27,5%) від загальної кількості осіб, які звернулися за медичною допомогою, – зауважив  заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, до закладів охорони здоров’я міста за 8 тиждень госпіталізовано 434 особи, із них – 321 дитина.

Епідеміологічний нагляд за станом захворюваності на грип і ГРВІ в столиці продовжується, – підсумував заступник голови КМДА.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *