Автомобілісти за “Зелену карту” платитимуть більше

Страхові поліси “Зелена карта” подорожчали майже на 4%

З 18 лютого вартість страхових полісів “Зелена карта” для тих, хто їде з України за кордон, збільшилась у середньому на 3,9%. Про це повідомляє Finance.ua.

Згідно з повідомленням Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ), страховий поліс на 15 днів для виїзду з України на легковому автомобілі в країни Європи подорожчав на 26 гривень – до 697 гривень; поліс для виїзду в Росію, Білорусь і Молдову – на 19 гривень, до 508 гривень. Вартість річного поліса в Європу зросла на 228 гривень – до 6102 гривень, в Росію, Білорусь і Молдову – на 91 гривню, до 2439 гривень.

Як повідомлялося, процедура перерахунку (коригування) страхових платежів відбувається у зв’язку з коливанням обмінного курсу євро більш ніж на 5% в порівнянні з застосовуваним курсом.

Міжнародна система страхування автоцивільної відповідальності “Зелена карта” функціонує з 1951 року. Основна мета системи – врегулювання претензій потерпілих в ДТП, скоєних за участю іноземних автомобілістів, відповідно до національного законодавства країни події. У 1998 році Україна стала 40-м членом системи.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *