У березні ціни на продукти продовжать зростати

У лютому відбулося підвищення цін на більшість продуктів. Про це повідомляє Український клуб аграрного бізнесу.

Лише вартість курятини не зазнала змін та лишилась на рівні попереднього місяця. Вартість овочів борщового набору, за виключенням цибулі, зросла на 5%. Рання весна та зміцнення гривні призвело до незначного зниження цін на цибулю та яблука на 5 та 2% відповідно. Ціна на яловичину та свинину зросла на 5 та 4% відповідно, однак слід зазначити, що початок посту в кінці лютого суттєво скоротив попит на м’ясо. Вартість продуктів переробки зросла через збільшення виробничих витрат (підняття тарифів на електроенергію) та скорочення пропозиції на ринку (для гречки і цукру).

UA

Джерело: УКАБ

У березні очікується продовження висхідного цінового тренду на овочі та фрукти під впливом фактору сезонності. Вартість олії, цукру, гречки та хлібу в березні може зрости ще на 4-6% під впливом підняття тарифів на електроенергію та зниження рівня запасівЩо стосується продукції тваринництва, то березень відзначиться зниженням цін на 5-7%. Передумовами для розвитку цього цінового тренду є настання посту, що знижує попит на продукцію та початок сезонного збільшення виробництва молока, – прокоментував експерт аграрних ринків УКАБ Євгеній Дворнік.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *