Яких авто в Україні виробляють найбільше?

За попередніми даними асоціації “Укравтопром”, у лютому 2017 року на українських заводах було вироблено 362 автотранспортних засоби, що в два рази більше результату минулорічного лютого, але на 8% менше січневого показника цього року. Про це повідомляють в “Укравтопром“.

У загальному обсязі автовиробництва більшу частину склали легкові автомобілі, яких було випущено 259 шт. (усі виробництва ПрАТ “Єврокар”). У порівнянні з лютим 2016 року, виробництво легкових автомобілів збільшилася майже на 74%, а відносно січня поточного року відбулося падіння на 14 відсотків.

Кількість комерційних автомобілів, зафіксованих в статистиці “Укравтопрому” в звітному місяці – 50 машин (всі виробництва ПАТ “ЗАЗ”), що на 67% більше, ніж в лютому 2016 року, але при цьому на 15% менше, ніж в попередньому місяці. В асоціації зазначають, що наведені дані по комерційних автомобілях можуть відрізнятися від фактичних, тому що ПАТ “АвтоКрАЗ” перестав публікувати результати по свого провадження з серпня минулого року.

Також за поточний місяць було вироблено 53 автобуса, такий обсяг виробництва на 51% перевищив показник попереднього місяця. У лютому минулого року автобуси не вироблялися.

Усього за два перших місяці 2017 року Україні було вироблено 756 автотранспортних засобів, що на 60% більше торішнього результату. З них:

  • легкові автомобілі – 559 шт. (+ 50% до аналогічного періоду минулого року);
  • комерційні автомобілі – 109 шт. (+ 16% до АППГ);
  • автобуси – 88 шт. (+ 1660% до АППГ).

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *