П’ять нових українських підприємств отримали право експорту до ЄС
З початку 2017 року ще п’ять нових українських підприємств, які займаються виробництвом харчової продукції, отримали право експорту до ЄС. Про це повідомляють у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Зокрема, на європейський ринок постачатимуть свої товари: одне підприємство з виробництва молочної продукції, одне підприємство з виробництва готової продукції з м’яса птиці та три підприємства з виробництва меду.
Наразі здійснюються заходи щодо проведення перемовин по доступу української продукції до:
- Китайської Народної Республіки – робота над розширенням переліку експортерів молочних продуктів, а також подання заявки на відкриття ринку для м’яса птиці та яловичини;
- Йорданії – узгодження ветеринарного сертифікату на експорт охолодженого/замороженого м’яса яловичини на фінальній стадії;
- Сербії – Погоджено форму ветеринарного сертифіката на експорт м’яса птиці з України до Сербії;
- Єгипту – погоджено форму ветеринарного сертифікату для експорту охолодженої/замороженої безкісткової яловичини;
- Японії – надана інформація щодо чинної системи державного контролю для відкриття ринку для м’яса птиці;
- Канади – надання інформації щодо чинної системи державного контролю для відкриття ринку для м’яса птиці та продуктів з нього;
- Сингапуру – надання інформації щодо чинної системи державного контролю для відкриття ринку для м’яса птиці;
- Кореї – надання інформації щодо чинної системи державного контролю для відкриття ринку для м’яса птиці;
- США –- надання інформації щодо чинної системи державного контролю для відкриття ринку для м’яса птиці;
- Європейського Союзу – розширення переліку експортерів харчових продуктів та кормів.
Нагадаємо, у 2016 році кількість українських підприємств, що мають право експорту на ринки Європейського Союзу, склала 277. Із них 97 – підприємств, які виробляють харчову продукцію, решта – продукцію нетваринного походження.
Залишити відповідь