Кіберполіція розповіла про чергову схему телефонного шахрайства

Зловмисник представлявся членом родини та просив перерахувати йому гроші

На початку березня Кіберполіція Київщини повідомила про розкриття злочинної схеми телефонного шахрая «Терміново необхідні гроші! Я потрапив в ДТП!». Про це повідомляють у Департаменті Кіберполіції НПУ на сторінці у facebook.

Незважаючи на системні інформування через засоби масової інформації та регулярні попередження з боку кіберполіції, громадяни, які від несподіваних повідомлень знаходяться у стресовому стані, продовжують ставати жертвами Інтернет шахраїв.

Так потерпілою стала стала 77-річна мешканка м. Сміла, що на Черкащині.

Зловмисник зателефонував жінці і представився її племінником, який буцімто потрапив у ДТП. Шахрай попросив перерахувати кошти на картку «лікаря», для ніби-то невідкладного операційного втручання. З приводу питання, чому телефонує з іншого номера, – пояснив це тим, що його мобільний пошкоджено внаслідок аварії.

Скористувавшись шоковим станом потерпілої, дуже правдоподібно імітуючи голос та тяжке самопочуття, вчиняючи психологічний тиск, так званий племінник домігся своєї підступної цілі – налякана жертва, нічого не здогадуючись, перерахувала через термінал самообслуговування грошові кошти, – повідомляють у поліції.

Шахрай, заволодів заощадженнями літньої жінки, які остання перерахувала на вказаний банківський картковий рахунок.

Поліція затримала зловмисника і повідомляє, що він протягом 2016-2017 років вчиняв аналогічні шахрайські дії.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *