Іспити на водійські права за новими правилами: що змінилося?

У 2017 році українці складатимуть іспит на права за новими правилами. Про те, що зміниться в білетах і як будуть формуватися питання, розповідає “Сегодня“.

Головним нововведенням стало те, що запитання розбили за категоріями. Приміром, якщо людині потрібні права на керування тільки легковим транспортом, то запитань для вантажного або інших видів у неї не буде.

Окрім цього, запитання в білетах будуть формуватися випадковим чином. Якщо екзаменований неправильно відповість на одне із принципово важливих запитань (наприклад, правила проїзду перехресть), система надалі стане вибирати йому питання на подібну тему. Також важливою новинкою стане введення відео- та фотофіксації іспитів для прозорості процедури.

Нові білети мають з’явитися на початку літа, адже, за планом реформи, необхідно дотримати терміну в три місяці для громадського обговорення нових білетів. Нині кожен охочий може скласти пробний іспит і до квітня висловити свої зауваження з приводу нововведень. Головний сервісний центр МВС збере ці побажання та намагатиметься дослухатися до слушних.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *