Україні нададуть ще один транш

16 березня Європейська Комісія від імені Європейського Союзу прийняла рішення про надання Україні другого траншу макрофінансової допомоги у обсязі 600 млн євро. Про це повідомляють у Представництві ЄС в Україні.

Разом з цим траншем, загальна сума макрофінансової допомоги, наданої Україні з 2014 року з боку ЄС, становитиме 2,81 млрд. євро. Це — найбільша макрофінансова допомога, яку ЄС коли-небудь надавав країні, яка не є членом ЄС.

Загалом, Україна виконала свої зобов’язання перед ЄС, що було необхідною умовою для виплати другого траншу макрофінансової допомоги. Ці зобов’язання, серед іншого, передбачали здійснення важливих кроків в боротьбі з корупцією, сприяння більшій прозорості в управлінні державними фінансами, модернізацію системи державного управління, прогрес у проведенні діючих реформ в енергетичному та фінансовому секторі, покращення бізнес-клімату та зміцнення системи соціального захисту. Користь від цих структурних реформ відчують громадяни України, що і є кінцевою метою допомоги ЄС, – повідомляють у Представництві ЄС.

Зазначається, що Україна надіслала запит про надання додаткової фінансової допомоги наприкінці 2014 року внаслідок погіршення макроекономічного становища в країні.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *