Топ українських стартапів: як вітчизняні розробники удосконалюють світ?

Журі конкурсу EGAP Challenge визначило найкращі українські стартапи

Журі обрали найкращі українські розробки, що допомагають удосконалювати інфраструктуру, освіту та взаємодію з довкіллям. Про це повідомляє Велика епоха.

EGAP Challenge є спільною ініціативою Державного агентства з питань електронного урядування та Фонду Східна Європа в межах реалізації Програми EGAP (e-Government for accountability and participation), що фінансується Швейцарською конфедерацією.

EGAP Challenge розрахований на 3 роки (2016 – 2018) та реалізується на базі чотирьох пілотних областей: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської та Одеської.

Інфраструктура

Smart Ticket — мобільний застосунок, що прораховує усі можливі шляхи і вибирає найекономніший, найкомфортніший та найшвидший для вас варіант. З його допомогою можна побудувати найоптимальніший маршрут подорожі.

CarPet — пристрій, що допомагає рятувати людей у ДТП. Цей пристрій кріпиться до авто, і, в разі аварії, його датчики спрацьовують і передають диспетчеру повідомлення про транспортний засіб, час, місцеперебування та причини події.

“Розумна країна” — база відгуків про користування послугами Укрзалізниці, Укравтодору та Укрпошти. Користувачі можуть вибрати певну ділянку дороги і вказати, яка з нею проблема: ями, немає асфальтового покриття тощо. За словами розробників, цей сервіс допоможе контролювати використання коштів на розвиток інфраструктури.

Фото: Розумна країна | facebook

Освіта

iLearn — безкоштовна онлайн-платформа для підготовки школярів до ЗНО. Особливо вона стане у нагоді для дітей із віддалених сіл, інтернатів або тих, хто проживає на території АТО. У iLearn вже сьогодні є онлайн-курси з української мови та літератури, англійської мови, математики та історії України.

Casers — веб-платформа, що допомагає компаніям вирішити проблемні кейси, а професіоналам — знайти роботу. Компанії пропонують свої завдання, розміщують проблемні кейси. А ті, хто вирішують кейси (студенти, випускники тощо) пропонують свої рішення. Далі замовник обирає найкращі з них. Серед кейсів Casers є як комерційні, так і державні проекти.

E-мова — ресурс для вивчення української мови. Проект розпочинався як волонтерський, але пізніше став онлайн-платформою курсів української. Користувачі можуть створити на сайті свій персональний кабінет із навчальними матеріалами, практичними заняттями, відеолекціями і тестами.

Довкілля

Ecoinfo — сайт, на якому можна дізнатися про рівень забруднення повітря. Якщо ви хочете дізнатися про якість повітря у місті, потрібно просто зайти на сайт і визначити своє місце розташування.

Наприклад, якщо рівень викидів шкідливих речовин у повітрі зашкалює, а поруч розташований металургійний завод, то можна написати відповідну петицію і зажадати провести перевірку екополітики на заводі.

“Дорогоцінний пластик” — проект активістів, спрямований на переробку пластикових речей і їхню переробку на корисні речі для будинку чи міста.

Animal-id.info — корисна платформа для власників тварин. Тут можна зареєструвати свого улюбленця, привласнити йому ідентифікаційний номер, знайти загублену тварину за допомогою ІД-жетона або вибрати нового друга з притулку.

Znaideno — дозволяє моніторити зміни площ лісів, які зменшуються через вирубку. Інформація передається оперативно, і це дозволить запобігти знищенню лісових масивів.

Fractal — поєднання смарт-пристрою та Інтернету Речей. Наприклад, у створеній теплиці мікроклімат контролюється з телефону. Таким чином, за допомогою мобільного додатку можна вирощувати будь-які рослини.

“AгроЯрд” — відкритий торговельний майданчик для фермерів. Допомагає уникнути посередників у аграрній сфері, допомогти фермерам безпосередньо робити закупівлі, продавати врожай та обмінюватися досвідом.

Усі ці конкурсанти позмагаються за нагороду в два мільйони гривень уже цього квітня.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Комментариев (1)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *