Українці сплачуватимуть за тепло та гарячу воду по-новому

Зміни до розрахунку вартості опалення й води внесені Постановою Кабміну №156 від 16 березня 2017 року

Уряд змінив формулу та механізм нарахування плати за послугу з централізованого опалення споживачам, у яких відсутні квартирні та будинкові лічильники. Повідомляє Урядовий портал.

Нововведення забезпечить об’єктивне нарахування споживачам плати за послугу з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря й фактичного надання послуги, а також справедливий перерозподіл плати між місяцями опалювального сезону: теплий місяць — менша плата, холодний місяць — більша плата.

Крім того, у формулі враховується різниця між фактичною температурою і тривалістю опалювального місяця та показниками, що використовувалися для розрахунку чинного тарифу.

Також уточнено порядок надання пільг на послуги. Так, у разі встановлення лічильників на воду в квартирі, їх показання діляться пропорційно кількості проживаючих. Пільги надаються на частку, отриману після такого розподілу, за фактичними витратами в межах соціальних нормативів.

Якщо лічильник установлений на теплову енергію, пільги надаються також у межах соцнормативів (опалювальної площі житла та використання теплової енергії) згідно з фактичними витратами.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *