В Україні створюється перший реєстр демобілізованих воїнів АТО

1Першу в Україні базу даних з повною інформацією про демобілізованих бійців створює Центр допомоги учасникам АТО і їхнім сім’ям при Дніпропетровській облдержадміністрації. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, повідомляє сайт держадміністрації. 

Зазначається,  що в базі даних буде зберігатися детальна інформація про кожного українського воїна-учасника АТО: ПІБ, адреса, контактний телефон, склада сім’ї, де і коли проходив службу і так далі. Окрема вкладка “звернення”, в ній дата звернення воїна в Центр допомоги, реєстраційний номер, статус проблеми – вирішена чи ні.

“Дніпропетровщина першою створює таку базу, – зазначив Валентин Резніченко. – Вона допоможе нам не упустити жодної проблеми воїнів. Ми вносимо в базу інформацію про те, з якими питаннями звернувся атошник і які з них уже вирішені. Більш того, ми знаємо, наприклад, що воїн має право отримати пільги, навіть якщо він про них не просив. Тому можемо працювати на випередження і по-справжньому допомагати нашим захисникам”.

Наголошується, що в базі даних вже є інформація про 2,4 тисячі воїнів АТО. База постійно поповнюється, оскільки щодня в Центр допомогою звертаються від 50 до 100 демобілізованих бійців. За минулий тиждень їх було більше 200. Щоб заповнювати реєстр було зручніше, Центр підготував спеціальні анкети для військових. Всього в Дніпропетровській області зараз – 8817 демобілізованих.

Читайте також: Законність електронного реєстру військовозобов’язаних викликає сумніви юристів

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *